Kvercetin je bohatým zdrojem vysoce koncentrovaného bioflavonoidu. Je to silný antioxidant a bojovník proti volným radikálům.
Je to jeden z nejběžnějších polyfenolů ve stravě, který se přirozeně vyskytuje hlavně v ovoci, jako jsou jablka, brusinky, třešně, hrozny, a v zelenině, jako je cibule, paprika, chřest atd., ale také v černém a zeleném čaji.
Kromě antioxidačních účinků se prokázalo, že má protizánětlivé účinky, snižuje hladinu zánětlivého enzymu (tzv. COX2, který podporuje otoky a záněty), a tím i produkci histaminu, podporuje zdraví dýchacích cest a celkově posiluje organismus.
Silný extrakt kvercetinu pokrývá potřeby organismu, protože je nezbytný pro fungování lidského těla. Posiluje imunitu a je všestranným pomocníkem při mnoha zdravotních problémech (kardiovaskulární, neurodegenerativní, zánětlivá a virová onemocnění).
0 Komentáře