Bacily mléčného kvašení - LactoSpore


Univerzální probiotikum. Původně v literatuře známé jako Lactobacillus sporogenes.
známý také jako Bacillus coagulans. Tento speciální probiotický kmen dodává živé kultury "dobrých" bakterií, které podporují optimální trávení, posilují imunitu a obnovují rovnováhu střevní mikroflóry.

Univerzální probiotikum. Původně v literatuře známé jako Lactobacillus sporogenes.
známý také jako Bacillus coagulans. Tento speciální probiotický kmen dodává živé kultury "dobrých" bakterií, které podporují optimální trávení, posilují imunitu a obnovují rovnováhu střevní mikroflóry.

L. sporogenes byl poprvé izolován a popsán v roce 1933 L.M. Horowitzem Wlassowou & N.W. Nowotelnowem.
Zdokumentovaná klinická účinnost
Charakteristické vlastnosti
Grampozitivní, indol negativní, tyčinkovitá bakterie s terminálními sporami
Produkuje pouze L(+) kyselinu mléčnou
Přirozeně mikrokapsulovaná pro zajištění stability
Rozmnožuje se v trávicím traktu
Extrémně náročné organismy
Optimální růst při 30 °C až 37 °C a optimální pH mezi 5,5 a 6,2
Mikroaerofilní
Kyselé prostředí vytvořené produkcí kyseliny L(+) mléčné a dalších antimikrobiálních sloučenin zabraňuje růstu choroboplodných zárodků, jako jsou klostridie, které jsou zodpovědné za produkci nežádoucích plynů.
Dlouhé a štíhlé buňky (0,3 až 0,8 mikronu)
Kolonie mají obvykle průměr 2,5 mm, jsou vypouklé, hladké, lesklé a nevytvářejí žádný pigment

Co je LactoSpore®?
Probiotika jsou jedním z mála doplňků stravy, které jsou oblíbené jako způsob udržení celkového zdraví. LactoSpore® je jedním z takových klinicky ověřených a komerčních probiotických produktů od společnosti Sabinsy, který obsahuje mikrobiální přípravek produkující L(+) kyselinu mléčnou z Bacillus coagulans, MTCC 5856 (dříve známý jako Lactobacillus sporogenes).

LactoSpore
Jak probiotika fungují?
Mechanismy zodpovědné za zdravotní účinky probiotik nejsou dosud zcela objasněny. Příznivé účinky probiotik, zejména u onemocnění souvisejících se zdravím střev, však lze přičíst: i) zlepšení střevní mikroflóry a ii) produkci mastných kyselin s krátkým řetězcem (SCFA), které dále pomáhají v boji proti nízkostupňovému zánětu.

LactoSpore
Bezpečnost
Zdravotní přínosy a bezpečnost probiotického kmene do značné míry závisí na kmeni, nikoli na druhu nebo rodu, proto je důležité ověřit bezpečnostní aspekty probiotického kmene. Bylo zjištěno, že kmen LactoSpore® je při perorálním příjmu bezpečný a zdravými jedinci dobře snášený.

LactoSpore
Klinické stránky
Ačkoli jsou probiotika již dlouho dobře známá pro svou podporu celkového zdraví zažívacího traktu, nedávno bylo zjištěno, že tyto "přátelské" bakterie mohou dělat mnohem více než jen napomáhat trávení! Několik studií naznačilo jejich podpůrnou roli při řízení imunitního systému, syndromu dráždivého tračníku, regulaci hmotnosti a dokonce i kontrole cholesterolu.

LactoSpore® je komerční probiotický přípravek obsahující mikrobiální L(+) preparát produkující kyselinu mléčnou z Bacillus coagulans, MTCC 5856 (dříve známý jako Lactobacillus sporogenes).

Lidský trávicí trakt obsahuje přibližně 400 různých druhů bakterií, které omezují růst škodlivých bakterií a podporují zdravý trávicí systém. A bakterie produkující kyselinu mléčnou jsou nejpočetnější populační skupinou ze všech. LactoSpore® produkuje L(+) kyselinu mléčnou, roste v teplotním rozmezí 35 °C až 50 °C a má optimální pH v rozmezí 5,5 až 6,5.

Úloha bakterií mléčného kvašení v gastrointestinální mikroekologii je předmětem rozsáhlého výzkumu.

Vzhledem k tlakům moderní existence je udržení normální, zdravé a vyvážené mikrobiální populace (EUBIOSIS) v gastrointestinálním traktu náročným úkolem. Dalšími faktory, které mohou tento úkol ještě více ztížit, jsou stres způsobený náhlými změnami ve způsobu konzumace potravin, vystavení škodlivinám v životním prostředí, rozsáhlé cestování a neočekávané změny počasí. Bylo také zjištěno, že při stavech, jako je ekzém a některé potravinové alergie, dochází k nepříznivé rovnováze střevních bakterií, kdy je ve fekální flóře výrazně snížený počet bakterií mléčného kvašení a zvýšený počet hnilobných patogenů.

Logickým přístupem k obnovení rovnováhy střevní flóry by tedy bylo použití přirozeně se vyskytujících mikroorganismů. Nejlepším a potenciálním druhem mezi Lactobacillus je Bacillus coagulans. Tento druh tvoří spory, které po aktivaci v kyselém prostředí žaludku mohou klíčit a množit se ve střevě, produkovat oblíbenou L(+) formu kyseliny mléčné a účinně inhibovat růst patogenů.

LactoSpore® od Sabinsy je jedním z takových probiotických doplňků, které vám mohou pomoci udržet celkové zdraví a vyváženou populaci střevní flóry!

0 Komentáře

Zatím bez komentářů. Buďte první se svým komentářem.

Podobné produkty

76,40 € … 77,97 €
0

Používáme cookies od služeb třetích stran pro marketingové aktivity a abychom vám mohli nabídnout lepší zážitek. Přečtěte si o tom, jak používáme soubory cookie a jak je můžete ovládat kliknutím na „Privacy Preferences“.